sábado, 11 de octubre de 2008

Chao C.E. Santa Agnès

Sant Gervasi · Pares i monitors acusen la parròquia de mòbing. El rector lamenta la decisió i assegura que sempre ha estat obert al diàleg amb l'esplai

L'esplai Santa Agnès va començar a funcionar fa 39 anys als locals de la parròquia del carrer Sant Elies de Sant Gervasi, i des de llavors ha educat en el lleure centenars de nens. Els cinquanta nens i joves de 6 a 18 anys que el curs passat anaven a l'esplai no hi han pogut tornar després de les vacances d'estiu, perquè l'esplai Santa Agnès ha tancat. Tensions, desavinences, acusacions d'uns als altres i declaracions de bones intencions per part de tothom: l'esplai i la parròquia. Aquest podria ser el resum del final de l'esplai.

Mossèn Josep Ramon Pérez, rector de la parròquia de Santa Agnès des de fa 6 anys, assegura que té la consciència tranquil·la, perquè "mai no se'ls ha obligat a marxar", però monitors i pares de l'esplai afirmen que tanquen per culpa de la parròquia.

Mantenen que els últims anys, sobretot el curs passat, han patit mòbing: "Ens trobàvem les portes tancades, exageraven petits conflictes i fins i tot ens van insultar i acusar injustament de destrosses al local", explica l'última responsable de l'esplai. Per Francesc Pons, que havia estat vinculat a l'esplai fa anys i fins ara hi portava els fills, el conflicte va començar amb la nova direcció de la parròquia. Explica que es desestimava tota la història de l'esplai "per no seguir una línia religiosa gaire concreta".

"Se'ns havia recriminat que a l'esplai no treballàvem la fe cristiana", confirma la responsable, però manté que sempre s'han fet moltes activitats de reflexió i que des d'una base cristiana els monitors de l'esplai sempre han intentat formar persones actives, responsables i amb esperit crític. Per això, explica, els monitors -que cal remarcar que fan un voluntariat- lamenten que el mossèn cregués que només jugaven.

Per la seva banda, mossèn Josep Ramon, afirma que, tot i ser el màxim responsable de la parròquia i per tant també de l'esplai, no tenia ni veu ni vot a les reunions. A més, diu, l'esplai, que va néixer de la catequesi, el portaven un grup de joves que la gent de la parròquia no coneixia i que ni tan sols eren del barri. Assegura que, quan la parròquia davant d'això va demanar intervenir, els monitors no van voler canviar res.

D'altra banda, tot i que lamenta que l'esplai tanqui, assegura que la parròquia no es queda sense joves, gràcies al Casal Santa Inés. L'any passat ja va començar a funcionar "per donar cabuda a una sèrie de famílies que no estaven d'acord amb l'esplai" durant les vacances de Nadal i Setmana Santa i aquest any pretén ampliar les activitats i el nombre de nens fins a passar del centenar.

Els membres de l'esplai, tant monitors com pares, asseguren que van decidir tancar quan la parròquia va voler conversar només amb els pares i fer una revisió de l'ideari i de tot el funcionament de l'esplai: "Ens estaven demanant que deixéssim de ser qui érem".

Tot i la tristesa de tancar, l'esplai està organitzant una festa de comiat i commemoració dels 40 anys per a aquest dissabte a l'IES Montserrat.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta enviada per Francesc Pons, que portava els fills a l'esplai


http://paper.avui.cat/article/barcelona/142065/la/noticia/lector.html


martes, 7 de octubre de 2008

The cube


One cube, no more.


domingo, 5 de octubre de 2008

Paredes fuertes


Hay que construir una casa con paredes fuertes y gruesas para habitarla y llenarla de alegría, confianza, ganas de compartir... Hay que elegir bien qué piedra servirá y cuál se puede descartar.


http://es.youtube.com/watch?v=WQhy3CITqIY
(Julieta Venegas - Limón y Sal)